Ελληνική αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

14.12.2020

2ος Φοιτητικός Ποιητικός Διαγωνισμός της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ προκηρύσσει τον Δεύτερο Ποιητικό Διαγωνισμό ανάμεσα στους φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής. Ο διαγωνισμός αφορά στη συγγραφή ποιήματος με το ευρύ και επίκαιρο θέμα «Εξ Αποστάσεως». Τα χρονικά όρια του διαγωνισμού ορίζονται από 14 Δεκεμβρίου 2020 έως 14 Απριλίου 2021. Τα έργα που θα διακριθούν θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει τον Ιούνιο του 2021 η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Ειδικά φέτος δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλους φοιτητές που επιθυμούν να πάρουν μέρος, με ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν στην υπεύθυνη του διαγωνισμού δύο αρχεία (doc ή pdf): το ένα θα περιέχει το ποίημα και το άλλο τα πραγματικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, Τμήμα και έτος σπουδών, στοιχεία επικοινωνίας). Τόσο στο αρχείο που περιέχει το ποίημα όσο και στο ίδιο το ποιητικό κείμενο θα υπάρχει μόνο το ψευδώνυμο, χωρίς κάποιο προσωπικό ή άλλο στοιχείο ταυτοποίησης. Και τα δύο αρχεία θα τιτλοφορούνται με το ψευδώνυμο. H γλώσσα συγγραφής είναι η ελληνική. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα μίας μόνο συμμετοχής με ένα πρωτότυπο ποίημα, που δεν έχει δημοσιευθεί οπουδήποτε (περιοδικό, blogs, κοινωνικά δίκτυα, κ.λπ.).

Οι υποβαλλόμενες συμμετοχές αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της κυρίας Δώρας Μέντη: tmenti[at]phil.uoa[dot]gr, η οποία είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, υπεύθυνη για την επικοινωνία με τους φοιτητές, τη συγκέντρωση των κειμένων, τη φύλαξη των πραγματικών στοιχείων των συμμετεχόντων και τον συντονισμό με την Κριτική Επιτροπή. Τα υποβαλλόμενα κείμενα δεν επιστρέφονται. Όσοι διακριθούν θα ενημερωθούν εγκαίρως με σχετικό μήνυμα. Προβλέπονται απονομές Α΄, Β΄, Γ΄ (μη χρηματικών) βραβείων και απονομή επαίνων.

Η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελείται από τους Ποιητές: Γιώργο Βέη Δήμητρα Χριστοδούλου, Αριστέα Παπαλεξάνδρου. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.