Ελληνική αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

09.06.2021

Οδηγίες προς φοιτήτριες/φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής που θα λάβουν μέρος με φυσική παρουσία στην εξεταστική περίοδο του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021

Ενημερώνονται όσες φοιτήτριες και όσοι φοιτητές πρόκειται να προσέλθουν στη Φιλοσοφική Σχολή για διά ζώσης εξετάσεις κατά την εξεταστική περίοδο του εαρινού εξαμήνου, ότι μέσω του ΑΜΚΑ τους θα μπορούν να παραλαμβάνουν 3 self tests από τα Φαρμακεία κατά το διάστημα από 14 έως 19 Ιουνίου. Το Πρόγραμμα των εξετάσεων όλων των Τμημάτων της Σχολής έχει ήδη προσαρμοστεί κατά τρόπο που ανταποκρίνεται πλήρως στις παραπάνω ημερομηνίες. 

Υπενθυμίζονται όσα προβλέπονται σχετικά στο ΦΕΚ 2365/5.6.2021, τ. Β΄: 

  • Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 είναι υποχρεωτικός για τους φοιτητές, που λαμβάνουν μέρος με φυσική παρουσία, στην εξεταστική περίοδο του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021.
  • Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας προσέλευσης των υπόχρεων στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων
  • Ο δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται κατ’ οίκον και σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων. 
  • Οι φοιτητές επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ), επιλέγουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19» και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής αποτελέσματος, αφού αυθεντικοποιηθούν με τη χρήση των κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184). Οι φοιτητές που δεν μπορούν να αυθεντικοποιηθούν και, ως εκ τούτου, δεν δύνανται να υποβάλλουν τα αποτελέσματα ελέγχου στην Πλατφόρμα Δήλωσης Αποτελεσμάτων, συμπληρώνουν και υπογράφουν χειρόγραφα τη δήλωση αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου, την οποία υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων. 
  • Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα, δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία οι φοιτητές υποχρεούνται κατά την προσέλευσή τους στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων, να την επιδεικνύουν, χωρίς να την παραδίδουν, στο αρμόδιο όργανο, είτε ηλεκτρονικά είτε έγχαρτα.
  • Ο υπεύθυνος διεξαγωγής των εξετάσεων είναι υποχρεωμένος να διαπιστώνει ότι οι φοιτητές έχουν υποβληθεί στον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο και ότι επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων, τη δήλωση αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου. 
  • Ο ανωτέρω υπεύθυνος υποχρεούται να μην επιτρέψει την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων σε όσους φοιτητές δεν έχουν υποβληθεί στη διενέργεια του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου ή δεν επιδεικνύουν την προβλεπόμενη  δήλωση αποτελέσματος ή προσκομίζουν δήλωση θετικού αποτελέσματος, που προέκυψε από τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου.

Από την Κοσμητεία της ΦΛΣ ΕΚΠΑ